Publicerad i Psykisk ohälsa

Kaotisk dag!

Vaknade i tid, åkte hemifrån vid 07.10 för att hinna parkera på skolan och landa innan jag ringde till sjukvården för att boka en telefontid med en sjuksköterska.. Det är så krångligt att få tag på vården i dagens läge…

Men iallafall hon skrev upp mig på en lista för att få en läkartid, inom 1-2 veckor… så otroligt praktiskt! Hon skickade iväg ett meddelande till min samtalskontakt också så hon kunde kontakt mig inom kort för samtal.. mår lite sådär just nu.. men kämpar på.

La på och fortsatte lyssna på lärarens genomgång. Efter 20 minuter ungefär så ringde vården upp.. det hade en återbuds tid kl 11.00 (klockan var då ca 10.00) så de vart lite hastigt inpå, men pratade med min lärare som sa att jag kunde åka (de vet om hur jag mår). Stress till Köping (pluggar i Västerås) för att hinna i tid och hitta en parkeringsplats..

Väl där så tog jag djupa andetag, får alltid ångest när jag ska dit, gick in checkade i mig och tog munskydd.. satte mig i väntrummet och väntade… Varför går tiden sååå långsamt när man sitter och väntar och har extrem ångest 😭

Kom in till läkaren och började stor gråta… Kände mig så dålig som människa, helt värdelös som inte klarar av att fungera som en ”normal” människa. Vi hade ett långt samtal och pratade om hur vi ska kunna underlätta för mig i mitt liv.

Vi kom fram till att jag tillfälligt ska bli sjukskriven 25% tills vi fått ordning på allt.. Hade högt blodtryck vilket är extremt ovanligt då jag nästan alltid har väldigt lågt.

Skickades på EKG och provtagning för diverse olika saker..

Känner mig så dåligt som människa..Hur är det möjligt att inte kunna köra på som vanligt utan att något händer? Är det något fel på mig? Har jag en personlighet eller vad man kan kalla det, som är ”sämre” än andras? Är det en viss sorts människor som är ”svagare” psykiskt än andra?

Många frågor och inga svar…

/Liljekonvaljens Kammare

Författare:

Florist aspirant som älskar natur och skapande. Bor i lilla Köping där jag levt mer eller mindre hela mitt liv. Tycker om att upptäcka och utforska min omgivning.

2 reaktioner till “Kaotisk dag!

  1. Bra att du tog tag i det och ringde och bokade en tid att få prata med en läkare. Du är starkare än du tror, men är man överkänslig så är det tufft men det är en styrka också att vara känslig och inte lätt att styra sina känslor heller. Det är jobbigt när man inte förstår vad som utlöser panikkänslor. Det tar så mycket kraft. Heja dig du klarar det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s