Publicerad i Skola

Fredags bukett…

Idag har varit en händelserik dag. Jag handlade åt pappa och körde dit varorna. Så galet halt! Pappa bor ute på landet och bitvis var det ren blankis.. jätte obehagligt men jag är ju uppvuxen där så jag är van. Men detta lika obehagligt varje gång man känner att bilen sladdar till…

Men nu till det som rubriken säger…Jag har förberett, planerat och skapat en stiftad bukett till brudtärnor. Det var svårare än jag hade räknat med. Men ändå roligt. Det svårast var faktiskt inte skaftning (förklarar vad det är längre ned) utan det var att inte lägga blommorna i spiral.. något som vi övat på sedan dag 1 och just det har fastnat ordentligt. Kom på mig själv flera gånger att lägga i spiral 🤦🏼‍♀️Men nu ska jag försöka förklara vad skaftning är, de är när man kortar av blomman stjälk och fäster dit en skafttråd (en form av ståltråd som finns i olika tjocklekar) det gör man genom att för in tråden i stjälken och lindar sedan med floratejp för att stänga snittytan så vattnet i de ej dunstar så fort.

Detta gör man för att själva håll stället/handtaget på buketten ska bli nätt och smalt.

Det är väldigt pillrigt då det är så lätt att man tar i lite för hårt och kan råka knäcka stjälken eller att man sticker för långt och den går upp genom själva kronan. Man ska alltid tänka på att det inte får finnas något som kan göra illa kunden.

Avslutar med att linda flora tejp för att binda ihop alla ”stjälkar” och sedan fästa ett fint band runt handtaget för ett fint avslut.


Nu ska jag göra mig i ordning för ett besökt hos kuratorn. Sen är det fredagsmys hela kvällen😌

Bukett i solljus

/Liljekonvaljens Kammare

Författare:

Florist aspirant som älskar natur och skapande. Bor i lilla Köping där jag levt mer eller mindre hela mitt liv. Tycker om att upptäcka och utforska min omgivning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s