Publicerad i Skola

Skolan del 1

Sikta mot månen.
Om du skulle missa,
så landar du bland stjärnorna.
Les Brown

Tänkte skriva lite om den första tiden på utbildningen. Det har varit spännande, kul, svårt och jobbigt stundvis. Första gången jag skulle göra en bukett och lägga stjälkarna i spiral så fick hjärnan arbeta hårt. Hur ska jag göra en spiral… har lärt mig det nu, men kan ibland helt glömma bort hur jag ska göra det ändå.

Mer och mer fick vi utmana oss själva… största utmaningen hittills har nog varit att skapa olika begravnings kreationer. Det var ganska känslofyllt mellan varven.

Det är inte bara att skapa under utbildningen vilket många kan tro, det är teori också. Material kunskap, varuvård, färglära och namn på blommor. Det är så mycket att ta in och lära. När jag övade på alla namnen på blommorna så drömde jag om dem också, hela hjärnan var full av namn på blommor.. är ju inte bara svenska namn att lära sig…Men skitkul ändå..
Och som sagt det är ett yrke som förändras och kan utvecklas otroligt mycket. Det sista vi fick prova göra innan vi gick på ”julledigt” aka hemstudier var droppformad brudbukett. Alltså wow va kul och svårt.

Och nu sitter jag hemma i min lägenhet och pluggar entreprenörskap. Svårt, kul, spännande och frustrerande är väl en bra beskrivning. Göra affärsplan, idéskiss och fundera på ett eget (låtsas) företag. Längtar tillbaka till skolan och en normal vardag, har absolut noll rutin när jag pluggar hemma. Att göra en tidslinje för när jag ska göra vad var en uppgift och jag kan redan nu säga att jag är sämst på att följa den… är helt ute och cyklar med detta. Jag har nog aldrig känt mig så omotiverad på en uppgift som jag är med denna. Även om jag kan fastna och få ett flow och skriver hur mycket som helst.

Men måste försöka styra upp livet lite nu när jag pluggar hemma, få rutin och kanske komma ihåg att äta lunch(?!?!?!) hur kan man glömma en sådan sak? Ny vecka nya tag…

/ Liljekonvaljens Kammare

Författare:

Florist aspirant som älskar natur och skapande. Bor i lilla Köping där jag levt mer eller mindre hela mitt liv. Tycker om att upptäcka och utforska min omgivning.

3 reaktioner till “Skolan del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s