Publicerad i Livet

..igår, IDAG och imorgon..

Gårdagen är förbi. Morgondagen kanske aldrig kommer. Bara nuets under existerar. Njut av det. Det är en gåva.Marie Stilkind

Jag har tänkt att jag ska försöka leva efter denna texten. Jag är expert på att över analyser det som varit och kan inte släppa taget av det jag känner blivit fel. Eller händelser jag inte förstår. Något som inte fått ett avslut med en förklaring. Tankar om ”hur hade det sett ut om jag gjort såhär istället?” Önskan att vilja förändra det som redan hänt. Jag kan inte förändra det som redan hänt, jag kan inte gå tillbaka i tiden och göra ett annat val för att få ett resultat som jag önskar vore sanningen.

Men det är så svårt att släppa taget av händelser som hade kunna ge någon livet. Tanken ”om” … Någonstans finns ändå vetskapen om att hade det inte hänt den gången så hade det säkert hänt en annan gång.

Jag kan inte planera för imorgon eller igår. Jag vet inte vad som kommer hända. Vem som lever och vem som dör. Jag kan ha en önskan.. Jag har en rädsla för imorgon…hur förbereder man sig på det som ännu inte hänt? Det som man inte vet kommer hända?

Vem kommer finnas kvar när jag vaknar? Livet är något att leva nu.. inte igår och inte imorgon. Utan idag. Vad vill jag uppleva idag, när jag lever och kan njuta av det. Vad vill jag fylla min dag med ?

Sitter och lyssnar på Spotify just nu.. och från ingenstans dyker en låt upp som jag inte har på någon av mina listor. Den bara fastnade…

”Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Det kan var så förfärligt, det kan va så bra…” –Lars Winnerbäck

Den passar så bra in på mig just nu. Brukar så sällan lyssna på Winnerbäck men den låten slog undan mina ben.

Jag vill leva nu. Inte igår och inte imorgon. Jag vill leva idag. Fylla min dag med allt jag älskar, prata med dem jag bryr mig om, berätta om min kärlek till dem. För man vet aldrig när det kan vara försent.

Idag lever jag… jag andas och ser. Snön utanför fönstret. Fågeln på min balkong. Jag lever för mig… mitt liv och jag ska fylla min dag med glädje och kärlek.

/Liljekonvaljens Kammare

Författare:

Florist aspirant som älskar natur och skapande. Bor i lilla Köping där jag levt mer eller mindre hela mitt liv. Tycker om att upptäcka och utforska min omgivning.

5 reaktioner till “..igår, IDAG och imorgon..

 1. Precis 👍 men jag är också en sådan där som lätt grubblar över saker och ting, särskilt på nätterna när jag egentligen borde sova och inte ligga och vrida och vända mig i mina tankar.
  ”Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu.”
  av Eyvind Johnsson.

  Gillad av 1 person

   1. Kanske ska prova de :)! En sak jg provat är att ha ett block och penna vid sängen där jag skriver ner tankar som ploppar upp så kan jag ta de dagen efter :). Funkar ibland 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s