Publicerad i ADHD

Vila och ADHD

Vad är vila? Hur göra man när man vilar? Är det normalt att inte vila?

Jag är en person med ADHD och har mer eller mindre sen jag var iallafall tonåring kört med fullt ös, vilket har resulterat i depressioner och utbrändhet. Jag har så många funderingar kring detta.
Jag blir stressad av att inte göra någonting. Letar saker att göra för att inte sitta stilla. Jag kan inte fokusera på en sak heller utan har 3-4 projekt på gång samtidigt för då har jag alltid något att fixa med. Kan inte varva ner på kvällarna och landa inför natten och sömn. Hjärnan går på högvarv med tankar och funderingar…
Det som är jobbigast med just denna hyperaktivitet är att jag gör min familj stressad och nervös för jag inte kan vara stilla och fokusera. Jag blir som en duracellkanin…

Jag har vid flera tillfällen provat gå på avslappning via sjukgymnastik, men kan liksom inte vara stilla. Ligger och rör på mig hela tiden, räknar skarvarna i taket. Ja, ni förstår.. jag får inte till det där med vila och avslappning.

Jag har som nyårslöfte att utmana mig själv i just avslappning och vila., lära mig hantera min adhd för att kunna vila. För just nu är sömnen skit. Och jag är konstant trött.. kan inte släppa saker och får jag en idé så är sömnen helt körd. Då måste jag mer eller mindre genomföra eller iallafall påbörja den för att få någon sorts lugn.. men jag släpper inte tankarna..

Det som just nu är min räddning för att få sova är tyvärr lugnande/
ångestdämpande. Och det är bland det sista jag vill ta …

De senaste 3 dagarna har jag provat på att meditera, hittat en del bra guidade meditationer på bland annat youtube. Några har funkat helt okej, de har varit 3-4 minuter långa och jag har då kunna sitta hyfsat stilla. Jag sätter mobilen på flygplansläge, drar för gardinerna och hoppas att mina grannar är hyfsat lugna för jag blir störd av att de låter därifrån också.

Jag undrar med detta inlägg om det är någon mer som känner såhär, som också har svårt med vila. Som kanske har tips eller idéer. Det vore kul att få veta, för jag antar att jag inte är ensam om detta…

/Liljekonvaljens Kammare

Författare:

Florist aspirant som älskar natur och skapande. Bor i lilla Köping där jag levt mer eller mindre hela mitt liv. Tycker om att upptäcka och utforska min omgivning.

2 reaktioner till “Vila och ADHD

  1. Jag har ett barnbarn som har svårt att vara still. Han fick en färgkub i julklapp och det verkar som att det lugnar honom att snurra på den med fingrarna för att få fram olika färgkombinationer. Det blev ett sätt för honom att varva ner.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s