Publicerad i Okategoriserade

Välkomna hit!

Jag tänkte försöka mig på det här med att blogga igen.

Ska göra ett försök att presentera mig i mitt första inlägg…

Jag är en 31 årig kvinna i Köping som haft det väldigt rörigt i perioder i livet. Den värsta pågick från 2017 till 2019. Den gjorde mig till en osäker och nästa obefintlig individ. Jag hade tappat bort mig själv pga en destruktiv relation. Som resulterat i lång sjukskrivning. Men i september 2019 så avslutades den. Och min resa att hitta tillbaka till mig själv började. Jag var sjukskriven fortfarande och fightade mot demoner som försökte förminska mig.

Jag kom 2020 ut på arbetsträning på en växtgård här i lilla Köping där jag bor, den platsen hjälpte mig så mycket, jag kunde utveckla mig och lära mig så mycket både om mig själv och om yrket. Jag fick arbeta med florister som med tålamod lärde mig så mycket om blommorna och arbetet med dem, jag arbetade även ute i trädgården där jag lärde mig otroligt mycket om trädgårds arbete och olika växter. Jag körde på och hade en så fantastisk resa.

Under min tid på arbetsträningen så gick jag igenom en inre resa, för att få svar på många frågor som funnits i mitt liv. I december de 2020 så gick jag igenom en utredning via psykiatrin. 3 intensiva dagar i Stockholm som resulterade i att jag fick diagnosen ADHD. Det kom som en befrielse, de var så många frågor fick svar. Jag kunde få hjälp att få balans i min vardag. Jag fortsatte arbetsträna 2021 och var där hela våren.

Men i april så tog jag tag i något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ansökte till en utbildning som varit en dröm under lång tid. Att bli florist. Min arbetsträning gav mig styrka och insåg hur mycket jag älskade att arbeta med blommor. Och lyckan blev total när jag läste att jag hade blivit antagen, jag ringde min mamma som fick starta högtalaren på telefonen för att jag skulle kunna berätta för henne och min syster samtidigt. Och för att hon (min syster) skulle kunna bekräfta för mig att jag kommit in, jag var inte helt säker på att jag läst rätt. När jag förstod att jag läst rätt så grät jag av lycka. Ringde min mormor som är en av de vikigaste personerna i mitt liv och berättade om nyheten. Då blev det ännu mer verkligt. Jag fortsatte arbetsträna till 30/6 innan jag tog en välförtjänt semester i väntan på att utbildningen skulle starta. Så i augusti 2021 startade resan till utbildad florist.

Och här är jag nu, florist aspirant, med blicken på framtiden.

/ Liljekonvaljens kammare

Författare:

Florist aspirant som älskar natur och skapande. Bor i lilla Köping där jag levt mer eller mindre hela mitt liv. Tycker om att upptäcka och utforska min omgivning.

5 reaktioner till “Välkomna hit!

  1. Hade jag varit yngre så hade floristutbildning varit något för mig. Älskar blommor och natur. Det är så rogivande att hålla på med. Lycka till med din floristutbildning!

    Gilla

  2. Åh florist låter helt fantastiskt! Hoppas det fortsätter på denna väg ❤
    Efter skrivandet är det naturen med där odling och växtlighet som ligger mig allra varmast – det är därför jag skriver om sådant i stället 😉 nu när jag satsar på författardrömmen och "inte har tid" med det andra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s